Final-4 αγοριών Κ18 ΕΣΠΑΑΑ: Τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο για τους Παίδες του ΑΟΜ!/Πρωταθλητής ο ΠΑΟ

Δημιουργήθηκε στις 01/04/2024 - 11:55
aom final4
Όλοι οι αγώνες του Final-4 Αγοριών Κ18 της ΕΣΠΑΑΑ στο κανάλι Youtube #Markopoulo Volley και τα Photo Stories των αναμετρήσεων στην επίσημη Ομάδα του AO MARKOPOULO VOLLEYBALL CLUB στο Facebook:

PHOTO STORIES ΑΠΟΝΟΜΩΝ: part1 - part2

1) Παναθηναϊκός ΑΟ vs ΑΟ Νέοι Βύρωνος, F4 Αγοριών Κ18 ΕΣΠΑΑΑ 2024 - Τελικός - (PHOTO STORY1-PHOTO STORY2)
2) Πανερυθραϊκός ΑΣ - AO Μαρκοπούλου, F4 Αγοριών Κ18 ΕΣΠΑΑΑ 2024 - Μικρός Τελικός - (PHOTO STORY1-PHOTO STORY2-PHOTO STORY3)
3) Παναθηναϊκός ΑΟ vs Πανερυθραϊκός ΑΣ, F4 Αγοριών Κ18 ΕΣΠΑΑΑ 2024 - 1ος Ημιτελικός - (PHOTO STORY)
4) ΑΟ Νέοι Βύρωνος vs ΑΟ Μαρκοπούλου, F4 Αγοριών Κ18 ΕΣΠΑΑΑ 2024 - 2ος Ημιτελικός - (PHOTO STORY)

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με Final-4 αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΠΑΑΑ, το Μαρκόπουλο φιλοξένησε ακόμη μία φορά μία μεγάλη διοργάνωση, της τελικής φάσης του πρωταθλήματος αγοριών Κ18, όπου βρήκε πρωταθλήτρια την ομάδα του Παναθηναϊκού και τους Παίδες του ΑΟΜ στην τρίτη θέση και στο πρώτο του μετάλλιο!

Τα αγόρια του Παναγιώτη Πελεκούδα κατέκτησαν την τρίτη θέση επικρατώντας στον μικρό τελικό του Πανερυθραϊκού στο τάι-μπρέικ (3-2) μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και έχοντας γνωρίσει την ήττα στον ημιτελικό από την ομάδα των Νέων Βύρωνος (3-0).

13 12 8
3 4 4

Πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΠΑΑΑ 2023-24 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός, με τους Παίδες του Δημήτρη Μαρκάκη να ξεπερνούν το εμπόδιο του Πανερυθραϊκού στον 1ο ημιτελικό (3-1) και να επικρατούν ευκολότερα από όσο αναμενόταν των Νέων Βύρωνος στον μεγάλο τελικό (3-0).

15 14 13
8 7 6

Στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μαρκοπούλου παρευρέθησαν το διήμερο του Final-4 (30-31/3) ο Δήμαρχος του Δήμου Μαρκοπούλου, Κώστας Αλλαγιάννης, ο Δήμαρχος του Βύρωνα Αλέξιος Σωτηρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Μαρκοπούλου, Μένη Βαμποράκη, o πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Δημητρίου και Σταύρος Χρυσάφης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Δράκος και πλήθος θεατών που κατέκλυσαν τις κερκίδες του και έδωσαν και τις δύο ημέρες έναν χαρακτήρα πραγματικής αθλητικής γιορτής.

9 9 11
12 10 5

Οι τέσσερις MVP των αγώνων των ημιτελικών και τελικών, παρέλαβαν δωροεπιταγές από τον μεγάλο χορηγό του ΑΟ Μαρκοπούλου, Admiral.

1 2
16 16

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Μαρκοπούλου και τους χορηγούς μας, καθώς χωρίς την βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μία τόσο άρτια διοργάνωση! Ένα δημοτικό γυμναστήριο στην καλύτερη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ, ένας υπέροχος στολισμός του γυμναστηρίου, τα δωράκια για όλους τους αθλητές και τους προπονητές, χορήγηση φρούτων, χυμών και σνακ για όλους τους αθλητές, δωροεπιταγές για τους MVP όλων των αγώνων, κάλυψη σημαντικών εξόδων και μία εξαιρετική χορευτική ομάδα 13 υπέροχων κοριτσιών! Όλα έγιναν με την στήριξή τους και το αποτέλεσμα ήταν ίσως η καλύτερη διοργάνωση Final-4 αγοριών!

xorigoi final-4

Τα στατιστικά των τεσσάρων αγώνων:

stats1 stats2
stats3 stats4

Γραφείο Τύπου ΑΟ Μαρκοπούλου


Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Final-4 από την ιστοσελίδα της ΕΣΠΑΑΑ:

Ένα Final 4 με θέαμα και όμορφες στιγμές ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να αναδεικνύεται πρωταθλητής Αγοριών Κ18.

Ο τελικός κύλησε ιδανικά για την ομάδα του Δημήτρη Μαρκάκη. Ο Παναθηναϊκός πίεσε από το ξεκίνημα και προβλημάτισε την ομάδα των Νέων Βύρωνος δημιουργώντας διαφορά που άγγιξε τους 5 πόντους από νωρίς. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε απόδοση από το μπλοκ και αυτό μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά που στο 17-10 έπιασε τη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οι Νέοι Βύρωνος δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο και με 25-16 το πρώτο σετ πήγε στους πράσινους.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε με την ίδια φόρα. Οι παίκτες του Γιώργου Μάντζιου, όμως, κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να ανταπεξέρθουν και δεν άφησαν τη διαφορά να μεγαλώσει. Παρά κάποια εύκολα λάθη των Νέων Βύρωνος ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να ξεφύγει και να «πατήσει γκάζι» στην τελική ευθεία, μετά τους 20 πόντους. Με 25-19 ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το σετ και με 2-0 να αποκτήσει πολύτιμο προβάδισμα.

Το τρίτο σετ δεν ήταν εξίσου ανταγωνιστικό, όμως. Οι πράσινοι είχαν την άνεση να τελειώνουν τις φάσεις με κάθε τρόπο. Οι Νέοι Βύρωνος δεν είχαν τον τρόπο να κερδίσουν μεγάλα ράλι και κάνοντας αρκετά λάθη είδαν τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει. Με διψήφια διαφορά, με 25-12, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και αυτό το σετ και με 3-0 έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Ο μικρός τελικός που προηγήθηκε ανάμεσα σε Μαρκόπουλο και Πανερυθραϊκό ήταν μια πολύ όμορφη αναμέτρηση. Το Μαρκόπουλο πήρε τη νίκη με 3-2 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο το οποίο ήταν το πρώτο για αυτό το ηλικιακό τμήμα αγοριών του συλλόγου. MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο ακραίος και αρχηγός του Μαρκόπουλου Κωστής Σωτηρόπουλος, παραλαμβάνοντας μια δωροεπιταγή από την Admiral.

Καλύτερο λίμπερο της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο αθλητής του Μαρκόπουλο Δημήτρης Χατζόπουλος και την βράβευση του πραγματοποίησε η κα. Βαμποράκη Μελπομένη Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής Μαρκοπούλου.

Καλύτερος πασαδόρος της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νίκος Μάντζιος των Νέων Βύρωνος και την βράβευση του πραγματοποίησε ο κο. Δημητρίου Ευάγγελο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού Διοίκησης Μαρκοπούλου.

Καλύτερος επιθετικός της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαρκάκης του Παναθηναϊκού με τη βράβευση του να πραγματοποιείται από τον κο. Χρυσάφη Σταύρο Δημοτικής Αστυνομίας, Διαχείρισης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Μαρκοπούλου.

MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νίκος Κορδαλής του Παναθηναϊκού με τη βράβευση του να πραγματοποιείται από τον κο. Πάρη Ευαγγελίου πρόεδρο του ΑΟ Μαρκοπούλου.

Αναμνηστικά στους διαιτητές για την συμμετοχή τους στους αγώνες του Final Four παρέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος.

Την βράβευση της ομάδας του Πανερυθραϊκού ΑΣ για την κατάκτηση της 4ης θέσης πραγματοποίησε ο κ. Άγγελος Κυριακίδης, Πρόεδρος του Πανερυθραϊκού.

Τα χάλκινα μετάλλια  στην ομάδα του  ΑΟ Μαρκόπουλου απένειμε η κα. Βαμποράκη Μελπομένη Αντιδήμαρχος του Δήμου Μαρκοπούλου.

Τα ασημένια μετάλλια  στην ομάδα του ΑΟ Νέοι Βύρωνος απένειμε ο κος. Σωτηρόπουλος Αλέξιος Δήμαρχος Βύρωνα.

Τα χρυσά μετάλλια  στην ομάδα του Παναθηναϊκού ΑΟ απένειμαν οι κοι. Χρυσάφης Σταύρος και Δημητρίου Ευάγγελος Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαρκοπούλου ενώ την απονομή του Κυπέλλου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος.

 

Ημιτελικοί

Παναθηναϊκός ΑΟ - Πανερυθραϊκός ΑΣ 3-1 (19-25,25-17,25-17,25-17)

ΑΟ Νέοι Βύρωνος - ΑΟ Μαρκοπούλου 3-0 (25-23,25-12,25-13)

 

Μικρός Τελικός

Πανερυθραϊκός ΑΣ - ΑΟ Μαρκοπούλου 2-3 (18-25,27-25,16-25,25-19,8-15)

 

Τελικός

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Νέοι Βύρωνος  3-0 (25-16,25-19,25-12)

 

 

poster2 poster2