ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 

aom

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αθλητικός Όμιλος Μαρκοπούλου ιδρύθηκε το 1988, από την ανάγκη μίας διεξόδου στον αθλητισμό για τη νέα γενιά του Μαρκόπουλου.

Την περίοδο εκείνη υπήρχε μόνο ο Γ.Σ. ΜΑΡΚΟ που ως κύρια δραστηριότητα είχε το ποδόσφαιρο και εκείνο το διάστημα είχε δημιουργήσει τμήμα Μπάσκετ και Βόλεϊ με υποτυπώδη λειτουργία. Η ίδρυση του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου εξέφρασε την ανάγκη αλλά και έναν προσανατολισμό για μαζικό αθλητισμό στον τόπο μας. Η αρχή, όπως και κάθε αρχή, ήταν δύσκολη.

Πέρα από την αρχική δυσπιστία για το εγχείρημα, υπήρξαν και αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούσαν τόσο την οργάνωση και τον χώρο που θα λάμβαναν μέρος οι δραστηριότητες όσο και την γνωστοποίηση της ίδρυσης του συλλόγου στους νέους, ώστε να αποκτήσει μαζικότητα - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ – για την επιβίωση και την ανάπτυξή του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η πορεία του αποτέλεσε μία άλλη ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ στη νεολαία για τις εξωσχολικές δραστηριότητες και την ανάδειξη των δεξιοτήτων στον αθλητισμό ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον βομβαρδισμό της νέας γενιάς, με ευτελή πρότυπα και αξίες που οδηγούν σε αδιέξοδα, σε ατομικές λύσεις και τις περισσότερες φορές τους ανθρώπους στο περιθώριο. Σήμερα, ο σύλλογος απαριθμεί περισσότερους από (300) αθλητές και αθλήτριες, έχοντας τμήματα Βόλεϊ (ενηλίκων, παίδων, παμπαίδων, μίνι), Βόλεϊ Γυναικών (νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων, μίνι), τμήμα Γυμναστικής (Ενόργανη και Ακροβατική), τμήμα Σκακιού, καθώς και τμήμα πολεμικών τεχνών (Ju Jitsu).

Η βασική φιλοσοφία της Διοίκησης τα τελευταία χρόνια κινήθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας ήταν η διεύρυνση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου με έλευση πολλών παιδιών και την προώθηση του ταλέντου τους. Ο δεύτερος άξονας ήταν η ανάδειξη κάθε πρωταγωνιστικής προσπάθειας των ομάδων και ο πρωταθλητισμός.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κινηθήκαμε με επιτυχία και στις δύο κατευθύνσεις. Αφήνουμε τις πράξεις μας να μιλήσουν!

 

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ –ΣΤΟΧΟΙ

Η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών αποτελεί την κορωνίδα και στολίδι του Α.Ο.Μ., έχοντας κατορθώσει μέσα από μία πορεία ετών να πρωταγωνιστεί στην Α1 Εθνική κατηγορία, να μετρά συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά κύπελλα και να αποτελεί αυτή τη στιγμή την ιστορικότερη ομάδα της κατηγορίας, με 21 συνεχόμενα έτη παρουσίας (2000-2021)!

Για τη φετινή χρονιά, οι στόχοι παραμένουν υψηλοί. Η ομάδα που «χτίζεται» με νέα παιδιά και με προσθήκες ξένων αθλητριών, όπως επίσης και του έμπειρου Έλληνα προπονητή, Νίκου Μπουτσουρή, στοχεύει όσο ψηλότερα μπορεί στην Α1 εθνική κατηγορία, επενδύοντας παράλληλα στο μέλλον, έχοντας στο ενεργητικό της αθλήτριες ηλικιών από 15 έως 23 ετών!

Γι΄ αυτό και φέτος, με τη συμπλήρωση 33 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, ο Α.Ο.Μ. επιδιώκει να «γυρίσει» σελίδα, επενδύοντας σε νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες, που αποτελούν και το μέλλον του ελληνικού Βόλεϊ, καθιστώντας παράλληλα την περιοχή του Μαρκοπούλου κοιτίδα της Πετοσφαίρισης για τη χώρα μας!