Βιργινία Δικαιούλια: "Η θλίψη είναι μεγάλη και τα λόγια είναι φτωχά..."

Δημιουργήθηκε στις 22/10/2021 - 12:35
hakimi

Η νεαρή βολεϊμπολίστρια, Mahjubin Hakimi, δολοφονήθηκε αποτρόπαια επειδή έτυχε να γεννηθεί με το «λάθος» φύλο, στη «λάθος» χώρα και έκανε το «λάθος» να κυνηγήσει το όνειρό της και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Η 18χρονη αθλήτρια, μέλος της εθνικής ομάδας του Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό, έπεσε θύμα των Ταλιμπάν, επειδή ήταν γυναίκα και αθλήτρια του βόλεϊ στη Καμπούλ. Δεν κατάφερε να εγκαταλείψει τη χώρα όπως άλλες αθλήτριες, την ανακάλυψαν και την αποκεφάλισαν.

Ο κόσμος του αθλητισμού και η ανθρώπινη κοινωνία πενθούν, όχι μόνο τον χαμό ενός νεαρού κοριτσιού, αλλά και την αποτυχία του ανθρώπινου πολιτισμού να προστατέψει τα αδύναμα μέλη του από τα ισχυρά και να αποτρέψει τη βία πάνω στις γυναίκες, απ’ άκρη σε άκρη του πλανήτη με αποκορύφωμα βέβαια την περίπτωση του Αφγανιστάν.

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil, Βιργινία Δικαιούλια, ανέφερε σχετικά:

«Η θλίψη είναι μεγάλη και τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις, δε μπορώ να φανταστώ ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και το τίμημα για να ασχολείται κάποιος με το αγαπημένο του άθλημα να είναι ο θάνατος, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη συμπαράστασης στο κίνημα που στηρίζει όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις αλλά και για να τιμήσουμε τη νεαρή αθλήτρια είναι ενός λεπτού σιγή».

Ο Αθλητικός Όμιλος Μαρκοπούλου προτείνει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επερχόμενη 4η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, μετά την είδηση της δολοφονίας της Mahjabin Hakimi και συμμετέχοντας με τη σειρά του στο παγκόσμιο κύμα στήριξης των γυναικών που βρίσκονται υπό συνεχή απειλή από το τωρινό καθεστώς του Αφγανιστάν.

Για το Γραφείο Τύπου