Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Μεγάλες επιτυχίες για Ελλάδα και ΑΟΜ

Δημιουργήθηκε στις 18/11/2021 - 12:01
baliousis

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ju Jitsu για τις ηλικιακές κατηγορίες U16, U18, U21 και +21  στο στάδιο “Jiu Jitsu Arena’’ στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 3/11/21 ως τις 11/11/21.

Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν 1375 αθλητές και αθλήτριες από 61 χώρες.

Η Ελλάδα συμμετείχε με 101 αθλητές –τριες  στο Fighting System, Duo System και Νewaza System και στο σύνολο κατέκτησε 8 ΧΡΥΣΑ, 9 ΑΡΓΥΡΑ και 25  ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ και κατετάγη στην 6η θέση της γενικής κατάταξης των μεταλλίων.

Η Ελλάδα βραβεύτηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως η καλύτερη ομάδα στο αγωνιστικό σύστημα :

Duo Classic U16

Duo Show U16

Duo Classic U18

Ο Α.O MΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ  συμμετείχε με 3 αθλητές και στο σύνολό του κατέκτησε 1 χρυσό και 1 αργυρό!

Πιο συγκεκριμένα ο αθλητής Ευάγγελος Μπαλιούσης  κατέκτησε την 1η θέση στο Duo Show System U16 με παρτενέρ τον Κωνσταντίνο Γαλάνη και την 2η θέση στο Fighting System U16 – 60 κιλά.

Επίσης στις θέσεις 4 ως 8 πλασσαριστηκαν οι αθλητές Κυρίδης Αλέξανδρος και Ζύγουρας Χρήστος όπου κρίθηκε στις λεπτομέρειες που  δεν ανέβηκαν και αυτοί στο βάθρο.

Με την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα ήταν ο προπονητής του τμήματος και Ομοσπονδιακός Προπονητής Γιώργος Ζαντιώτης, καθώς και οι συνοδοί Χατζηγεωργίου Ράνια, Γιώργος Κυρίδης και Έλβα Διαγγελάκη.

Οι προσπάθειες και επιτυχίες των μαθητών – αθλητών μας, κάτω από τους περιορισμούς της πανδημίας  και των οικονομικών δυσχερειών, θεωρούνται ακόμα πιο μεγαλειώδεις και η επιτυχία τους πάρα πολύ σημαντική.

 

Για το Γραφείο Τύπου

 

jujitsu ellada