Με απόλυτη επιτυχία το 1ο Διασυλλογικό Κύπελλο DUO JuJitsu & Koryu BuJutsu στο Μαρκόπουλο

Δημιουργήθηκε στις 14/11/2023 - 09:11
aom jj

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Μαρκοπούλου που πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους θεατές το Πανελλήνιο Κύπελλο JuJitsu για το Duo System (αγωνιστική εκδοχή των τεχνικών αυτοάμυνας) - Αγωνιστικό Nunchaku ( γνωστό παραδοσιακό όπλο που χρησιμοποιούσε ο θρυλικός Bruce Lee ) και το Kobudo ( χρήση Παραδοσιακών Ιαπωνικών όπλων με κινήσεις σε φανταστικό αντίπαλο).

Στο τουρνουά αυτό συμμετείχαν 15 Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα (Σύλλογοι από Αττική, από Κρήτη και Αλεξανδρούπολη!) με περίπου 200 συμμετοχές αθλητών! Διοργανωτής του Πρωταθλήματος ήταν η ΕΦΕΟΖΖ (Ελληνική Ομοσπονδία JuJitsu) και ο νέος κλάδος Άθλησης Koryu Bujutsu σε συνδιοργάνωση Δήμου Μαρκοπούλου, ΝΠΔΔ "Βραυρώνιος" και Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κώστας Αλλαγιάννης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Μένη Βαμποράκη, ο πρόεδρος του Βραυρωνίου Νίκος Κορωνιάς, ο πρόεδρος της ΚΔΕΜ Χρήστος Μπισιώτης, ο Πρόεδρος του ΑΟΜ Πάρης Ευαγγελίου καθώς και οι εκπρόσωποι της ΕΦΕΟΖ-Ζ, η Πρόεδρος Μαρία Χαριτοπούλου και ο Γ.Γ. Ευάγγελος Συνολάκης.

10 11

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες και ένα ξεχωριστό μπράβο στους αθλητές του ΑΟΜ που μας έκαναν υπερήφανους με τη συμμετοχή τους και τις επιτυχίες τους!

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής και δάσκαλος του τμήματος Ju Jitsu του ΑΟ Μαρκοπούλου, Γιώργος Ζαντιώτης, δήλωσε σχετικά:

"Στο κλειστό γυμναστήριο του Μαρκοπούλου χτύπησε η καρδιά του παραδοσιακού Ju Jitsu. Η Ελληνική ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ju Jitsu σε συνεργασία με το νέο κλάδο Άθλησης του Koryu Bujutsu τον Δήμο Μαρκοπουλου, το ΝΠΔΔ ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ και τον σύλλογο του ΑΟΜ συνδιοργάνωσαν ένα πρωτάθλημα τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Στο πρωτάθλημα έλαβαν έλαβαν μέρος 15 σύλλογοι και περισσότεροι από 150 αθλητές από όλη τη Ελλάδα! Το περιβάλλον ήταν πολύ φιλικό για τους συμμετέχοντες χωρίς περιττό άγχος στρες και εντάσεις! Η φιλικότητα στους προπονητές και στους αθλητές έδωσε ένα όμορφο κλίμα στο κλειστό. Η ροή των αγώνων ήταν πολύ καλή και είδαμε συμμετέχοντες από όλες τις ηλικίες! Είδαμε σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και συστήματα να λαμβάνουν μέρος γονείς και τα παιδιά τους και να κερδίζουν το χειροκρότημα από όλους τους θεατές. Είδαμε αθλητές να συμμετέχουν και στα 3 αγωνιστικά συστήματα! Είδαμε δασκάλους να συμμετέχουν και να δείχνουν τον όμορφο αγωνιστικό δρόμο και στους πιο νέους αθλητές και στα μικρά παιδιά! Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα όπως και για τους επαίνους που εισέπραξαν οι άνθρωποι του ΑΟΜ για την διοργάνωση! Οι παράγοντες της ομοσπονδίας και του Δήμου Μαρκοπούλου έδωσαν την Κυριακή μια άτυπη υπόσχεση για περαιτέρω συνεργασία και στο μέλλον! Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι και το επίπεδο των αθλητών μας μικρών και μεγάλων του ΑΟΜ. Συγκρινόμενοι με μεγάλα σωματεία όπως ο Λεύκαρος αλλά και με αλλά ανταγωνιστικά σωματεία είδαμε ότι τελικά είμαστε στο σωστό δρόμο της προόδου και της εξέλιξης για υψηλού επιπέδου επιδόσεις. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας Βαγγέλης Μπαλιούσης από το Μαρκόπουλο δείχνει το δρόμο και στους επόμενους πρωταθλητές μας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς του τμήματος για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στο πρόσωπο μου".

Ο απολογισμός για τους αθλητές του τμήματος Ju Jitsu του ΑΟ Μαρκοπούλου στο Duo JuJitsu ήταν 19 μετάλλια, 6 χρυσά, 5 ασημένια και 8 χάλκινα, ενώ στο αγωνιστικό με όπλα Nunchaku ήταν 17 μετάλλια, 2 χρυσά, 7 ασημένια και 8 χάλκινα!

Αναλυτικά οι διακρίσεις των αθλητών/ριών του ΑΟΜ JuJitsu:
DUO SYSTEM: Μεθενίτη -Βλατάκη  ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Ζαφείρης-Στρουμπάκης ΧΑΛΚΙΝΟ, Ζέρβα -Τρύφωνα ΧΑΛΚΙΝΟ, Βαγιάνου-Τριπολίτη ΧΡΥΣΟ, Τζαβάρας-Σφήκας ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Καραβιώτης-Τούμπας ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Μπετζέλος-Σφήκας ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Ζαρμπής-Στρουμπάκης ΧΡΥΣΟ, Ευαγγελίου-Σταύρου ΧΑΛΚΙΝΟ, Τούμπας-Σκορδας ΧΡΥΣΟ, Τρύφωνα-Ζέρβα ΧΑΛΚΙΝΟ, Μπίνης-Σταύρου ΧΑΛΚΙΝΟ, Μπούκης ΧΡΥΣΟ, Σταύρου-Τριπολίτης ΧΡΥΣΟ.

DUO MIX: Ζέρβα-Στρουμπάκης ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Βαγιάνου-Ζαρμπής ΧΑΛΚΙΝΟ, Ευαγγελίου-Τριπολίτη ΧΡΥΣΟ, Τρύφωνα-Ζαφείρης ΧΑΛΚΙΝΟ, Μπίνης-Μπίνη ΧΑΛΚΙΝΟ, Παστρώνας-Παστρώνα ΧΑΛΚΙΝΟ.

NUNCHAKU: Ζέρβα Μαρία ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Βαγιάνου Κυριακή ΧΡΥΣΟ, Τζαβάρας Τηλέμαχος ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Ζαρμπής Σταύρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Ευαγγελίου Παναγιώτης ΧΑΛΚΙΝΟ, Τρύφωνα Κάτια ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Μπίνης Μιχάλης ΧΑΛΚΙΝΟ, Σταύρου Μανώλης ΧΑΛΚΙΝΟ, Σταύρου Παναγιώτης ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Μεθενίτη Βασιλική ΧΡΥΣΟ, Σφήκας Δημήτρης ΧΑΛΚΙΝΟ, Τριπολίτη Άννα-Μαρία ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Τριπολίτης Δημήτρης ΧΑΛΚΙΝΟ, Ζαφείρης Χριστόφορος ΑΣΗΜΕΝΙΟ, Σταύρου Άγγελος ΧΑΛΚΙΝΟ, Βλατάκη Μαίρη ΧΑΛΚΙΝΟ, Στρουμπάκης Παναγιώτης ΧΑΛΚΙΝΟ.

Για το Γραφείο Τύπου του ΑΟ Μαρκοπούλου

 

2 3 4
5 6 7
8 8 9