Το NCAA στο Μαρκόπουλο για δύο ημέρες!

Δημιουργήθηκε στις 19/06/2022 - 13:59
ncaa marko

Τα βλέμματα του αμερικανικού κολεγιακού βόλεϊ θα στραφούν στο Μαρκόπουλο, καθώς δύο από τις κορυφαίες ομάδες γυναικείου βόλεϊ από το πρωτάθλημα του NCAA θα βρεθούν στην πόλη μας για να αγωνιστούν κόντρα στις Νεάνιδές μας! Η αρχή γίνεται σήμερα με την φιλική αναμέτρηση της ομάδας του πανεπιστημίου Ουαϊόμινγκ κόντρα στον ΑΟ Μαρκοπούλου Κ20, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας της αμερικανικής ομάδας σε Κροατία και Ελλάδα.

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου, στο Μαρκόπουλο θα βρεθούν και οι "αρκούδες" του Βόρειου Κολοράντο για να αντιμετωπίσουν τα κορίτσια του Pasqualino Giangrossi και της Έλενας Κανελλοπούλου, στο πλαίσιο της δικής τους ευρωπαϊκής περιοδείας, με φιλικές αναμετρήσεις σε Ιταλία και Ελλάδα.

Τόσο ο σημερινός, όσο και ο αγώνας της 21/6, θα διεξαχθούν στις 18:30, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μαρκοπούλου.

Το NCAA αποτελεί πρωτάθλημα κορυφαίας δυναμικότητας, εφάμιλλο ή καλύτερο από αρκετά εθνικά πρωταθλήματα του κόσμου και είναι ιδιαίτερη τιμή που δύο ομάδες αμερικανικών κολεγίων επέλεξαν το Μαρκόπουλο για την ευρωπαϊκή τους περιοδεία, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την θέση του ΑΟ Μαρκοπούλου ως ουσιαστική δύναμη και κοιτίδα του ελληνικού βόλεϊ.

Για το Γραφείο Τύπου ΑΟ Μαρκοπούλου

 

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του volleyplanet.gr:

Ευρωπαϊκό Tour για τις «καουμπόισσες» σε Ν. Σμύρνη & Μαρκόπουλο

cowgirls

Την ευκαιρία να συνδυάσουν διακοπές και το αγαπημένο τους άθλημα θα έχουν τα κορίτσια του Πανεπιστημίου του Ουαϊόμινγκ στην ευρωπαϊκή τους περιοδείας σε Κροατία και Ελλάδα, όπου θα δώσουν συνολικά 5 φιλικά ματς στα γήπεδα των δύο χωρών.

Η ομάδα των “Cowgirls” του προπονητή Chad Callihan, στο 3ο τους ευρωπαϊκό Tour και πρώτο, μετά το 2018, θα βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ και στο Σπλιτ, όπου αφού απολαύσει τα αξιοθέατα των κροατικών πόλεων θα δώσει τρία φιλικά ματς, ένα με την ομάδα του Ζάγκρεμπ και δύο με τη ZOK Split.

Αύριο, 18 Ιουνίου, η πανεπιστημιακή ομάδα του Ουαιόμινγκ θα βρίσκεται στην Ελλάδα και από την Αθήνα θα ταξιδέψει στο Ναύπλιο. Μετά από μια μέρα περιήγησης στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μας, η αμερικανική ομάδα θα επιστρέψει στις 20 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου θα δώσει έναν αγώνα με τον Μίλωνα, ενώ την επομένη θα τεστάρουν το απόγευμα τις δυνάμεις τους στο Μαρκόπουλο, κόντρα στην ομάδα των Μεσογείων.

Στις 22 Ιουνίου οι “καουμπόισσες”  θα πάνε στην Αίγινα, τελευταίο τους τουριστικό σταθμό στην Ελλάδα,  πριν πετάξουν στις 23 Ιουνίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι “Αρκούδες” του Βόρειου Κολοράντο στην Ελλάδα

bears

Σε ανάλογη περιοδεία βρίσκεται ήδη και η γυναικεία πανεπιστημιακή ομάδα του North Colorado. Από τις 12 Ιουνίου οι “Bears” ταξίδεψαν στην Ιταλία, όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα, έχοντας επισκεφτεί ήδη Μιλάνο, Φλωρεντία και Ρώμη. Από τις πόλεις που επισκέφτηκαν έδωσαν και κάποιους αγώνες με τοπικές ομάδες, ενώ τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Στη χώρας μας θα επισκεφθούν Αθήνα και Κόρινθο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν κάποια ματς με ελληνικές ομάδες, έως ότου επιστρέψουν στη βάση τους στις 22 Ιουνίου.